60 lı yılların sonunda başlayan anadolu pop akımı ile birlikte sahne kıyafetlerinde de ciddi değişimler oldu.Takım elbiseler,kürkler yerlerini anadolu motifli yeleklere,çarıklara bıraktı.Aşağıda 1970 tarihli Hayat dergisinin anadolu pop akımının önemli isimleri ile kıyafet üzerine yaptığı röportajlardan alıntılar var :
Ersen Anadolu nun bir yöresine ait tek tip kıyafet tercih etmiyor.Değişik yörelerden geriliyor.Üstündeki ceket Doğu Anadolu dan.Başlık Konya dan.Sırmalı şalvar Urfa ve Antep ten…
Moğollar amaçlarını Türk damgası olan modern kıyafetler ile sahneye çıkmak olarak açıklıyorlar.Moğolların toplam 10 çift elbisesi varmış ve bu elbiselerin çoğunu Balıkesir in Sındırgı ilçesindeki antikacılardan temin etmişler.
Dedesinin kaftanı ve işlemeli cepkenlerle sahneye çıkan Barış Manço :”Kıyafetlerim yaptığım müzikle birleşsin diye bir amacım yok.İçimden öyle geldiği için böyle giyiniyorum.” diyor.
Üç Hürel de modern kıyafetler ile folk u birleştirmiş.son model bir pantolon üzerine işlemeli bir cepken veya renkli köylü çorapları giyebiliyorlar. “Anadolu motifli bir müzik yaptığımız için sahnede böyle giyiniyoruz.” diyen Üç Hürel elemanları elbiseleri Kapalıçarşı dan alıyormuş….