BARIŞ MANÇO DAN KÜÇÜK EMRAH A MESAJ : “DEĞMESİN YAĞLI BOYA”

Barış Manço nun 1986 yılı albümü “Değmesin yağlı Boya” için aynı yıl içinde verdiği röportajdan alıntılar :

Albümün ismi ile ilgili :
“Şu sıralarda müziğimizde biraz rehavet var.İnsanlar biraz yayılmış durumdalar.Biz,aniden paldır küldür geçeceğiz.Onun için “çarpmayalım” demek istedik.”

“Bir Barış bir Cem kolay olmadı.Diğer tarafta Unkapanı plakçılar çarşısına girince,karşınızda en azından 20 çocuk şarkıcı görüyorsunuz.Küçük Emrah,Küçük Ceylan,Küçük Sezer ve buna benzer niceleri.Gençliğin ilahı olup çıkmışlar.Arap kökenli Türk popu yapıyorlar.”

“Plakçılar çarşısındaki 100 şirketten 90 ı böyle eserler üretiyor.Ama bu küçük çocukların bir suçu yok.sen bunu söyleyeceksin diyorlar onlarda söylüyor.Bu durumda “Değmesin yağlı boya” diyorum..Aman dikkat etsinler… Çarpar…Çarparsa boyatır…Ama yinede çarpacak biliyorum…”

Adınız (gerekli)

Epostanız (gerekli)

İletiniz